Άκης Τσοχατζόπουλος: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που είχε υποβάλει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες… Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου, είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί… Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδω». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο… Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο.

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής», τόνισε η εισαγγελεας.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις