Άμεση επίλυση του περιορισμού μεταφοράς των μαθητών ΕΠΑΛ μετά από παρέμβαση του Οδυσσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2015

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άρση του περιορισμού των 20 χλμ στη δωρεάν μεταφορά μαθητών Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ με δημόσια μέσα κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των μαθητών ΕΠΑΛ Αρκαδίας. Με την ερώτηση, την οποία απηύθυνε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως με ΚΥΑ του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήρθη ο περιορισμός των 20 χλμ για τη δωρεάν μεταφορά με δημόσια μέσα μαθητών των Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Διαπολιτισμικών σχολείων, όχι όμως και των ΕΠΑΛ, γεγονός που αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στη φοίτηση των μαθητών αυτών.
Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος άφησε αιχμές για τις συνεχείς αναβολές και την καθυστέρηση απάντησης εκ μέρους της Κυβέρνησης. Τόνισε πως ειδικά στην περιφέρεια – όπως στην Αρκαδία – όπου τα περισσότερα ΕΠΑΛ είναι στο κέντρο του Νομού και οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεγάλες, ο περιορισμός των 20 χλμ αποτελεί πρόβλημα για τους μαθητές. «Πρόκειται για μαθητές, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται ταυτόχρονα, και οι οποίοι αξίζουν και πρέπει να υποστηριχθούν. Μία καλή και γρήγορη καταγραφή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα σας έπειθε πως το κονδύλιο είναι πολύ μικρό και πως θα βοηθήσει σημαντικά αυτή την κατηγορία των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Αρκαδίας.
Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Ι.Μπαλάφας παραδέχθηκε πως αποτελεί αδικία η διατήρηση αυτού του περιορισμού μόνο για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ανέφερε πως το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας για να επιλυθεί το ζήτημα πολύ σύντομα.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις