Ένοπλοι κρατούν 170 ομήρους σε ξενοδοχείο στο Μάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις – Tζιχαντιστές οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπαρ» εισβάλλοντας και έφτασαν μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες – Στο Μάλι βρίσκεται αποστολή του γαλλικού στρατού – Στο ξενοδοχείο μένουν μέλη διπλωματικών αποστολών και ξένων αντιπροσωπειών

Τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένοπλοι τζιχαντιστές βρίσκονται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι κρατούν 170 ομήρους!

Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα» λένε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επίσης αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είναι «τουλάχιστον δύο», την ώρα που πηγές του Reuters κάνουν λόγο για δέκα ενόπλους. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Τον αριθμό των ομήρων επιβεβαίωσε και ο Ολιβιέρ Σαλδάγο, εκπρόσωπος της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Σταθερότητα στο Μάλι.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι επτά, ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα είναι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και ανέφερε ότι το ξενοδοχείο έχει 190 δωμάτια και είναι κατά 90% γεμάτο αυτή την στιγμή. Υπολογίζεται ότι οι ένοικοι είναι 140 και περίπου 30 άτομα το προσωπικό. Η εταιρεία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων ανέφερε λίγα λεπτά αργότερα σε Δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις