Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας: Απαιτεί αποζημίωση στο 100% της ζημιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των  καταστροφών που έχουν συντελεστεί στην φυτική και ζωική παραγωγή μετά από την πρόσφατη νεροποντή και χαλαζόπτωση που έπληξε την Αρκαδία. Να ξεκινήσουν αμέσως την καταγραφή των ζημιών σε φυτική και ζωική παραγωγή και κεφάλαιο.

Να γίνει ενιαία καταγραφή όλων των ζημιών και όχι να τρέχουν τους πληγέντες από υπηρεσία σε υπηρεσία. Οι υπηρεσίες μετά να αναλάβουν να χωρίσουν ποιός είναι αρμόδιος και γιατί.

Τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ καλύπτονται αποκλειστικά από τις εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι λειψές αποζημιώσεις που παίρνουν οι πληγέντες είναι δικά τους χρήματα και δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ. Κάθε φορά που γίνεται ζημιά και δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ οι αγρότες χαρατσώνονται επιπλέον με 1 ευρώ/ στρέμμα ή 0, 10 λεπτά/δένδρο για να ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων.

Έτσι κάθε χρόνο οι ασφαλιστικές εισφορές αγροτών-κτηνοτρόφων που δίνονται στον ΕΛΓΑ είναι περίπου 175 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον τα χρήματα για τις εκτιμήσεις σε περίπτωση ζημιών.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας απαιτεί:

 

  • Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί οι πληγέντες.
  • Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων κτλ.
  • Καμία κατάσχεση σπιτιών, χωραφιών, λογαριασμών. Χωρίς επιβαρύνσεις με προσαυξήσεις και τόκους.
  • Να προχωρήσουν αμέσως και κατά προτεραιότητα τα έργα προστασίας από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.
  • Να δοθεί έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες έτσι ώστε να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.
  • Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα των χρεών στην εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς επιβάρυνση με τόκους. Πάγωμα των κατασχέσεων.

Έρχονται όλοι, μας χτυπούν τις πλάτες, βγάζουν  φωτογραφίες και μετά μας ξεχνούν. Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μόνο εάν οργανωθούμε και δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί θα βρούμε το δίκιο μας.

Οργάνωση στο σύλλογό μας και όλοι μαζί πάλη για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις