Αθάνατο «φακελάκι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πανελλαδική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες ασθενείς αναγκάζονται να καταβάλλουν «φακελάκι» ακόμη και σε γιατρούς των Κέντρων Υγείας της χώρας!

Ισχυρό «DNA» παρουσιάζει η διαφθορά στην Υγεία, με το «φακελάκι» ή το «δωράκι» να θεωρείται αναμενόμενο ή ακόμη και φυσική διαδικασία! Πανελλαδική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες ασθενείς αναγκάζονται να καταβάλλουν «φακελάκι» ακόμη και σε γιατρούς των Κέντρων Υγείας της χώρας!

Η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι το φακελάκι είναι ανεξάρτητο από το επίπεδο εκπαίδευσης  και την οικονομική κατάσταση. Αντίθετα, η ηλικία και οι φίλοι φαίνεται να επηρεάζουν την …διάθεσή μας για «φακελάκι». Για παράδειγμα η πιθανότητα κάποιος ασθενής ηλικίας μέχρι 29 ετών να έχει προσφέρει κάποιο χρηματικό δώρο σε γιατρό Κέντρου Υγείας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι 40,5%.

Αλλά και κάποιος ασθενής που διαφωνεί απόλυτα με την πρόταση, «Φίλοι και γνωστοί που είναι πολύ σημαντικοί για εμένα πιστεύουν ότι πρέπει να προσφέρουμε χρηματικό δώρο σε γιατρούς δημόσιας υγείας», δηλαδή δεν παρακινείται ιδιαίτερα από τον κοινωνικό του περίγυρο να προσφέρει κάποιο χρηματικό δώρο, έχει πιθανότητα να έχει προσφέρει ο ίδιος κάποιο χρηματικό δώρο σε γιατρό Κέντρου Υγείας ίση με 23,3%.

Ενώ κάποιος ασθενής που συμφωνεί απόλυτα με την παραπάνω πρόταση, έχει σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει προσφέρει και ο ίδιος κάποιο χρηματικό δώρο σε σύγκριση με κάποιον ασθενή που διαφωνεί απόλυτα και η πιθανότητα αυτή είναι 50%.

Τα παραπάνω στοιχεία για την ….παράδοση που ονομάζεται «φακελάκι» περιλαμβάνεται στην Πανελλαδική Έρευνα για τον ρόλο των Κέντρων Υγείας στις τοπικές κοινωνίες, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον ομότιμο Καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις