Αλέξης Τσίπρας: Βρίσκεται στην Λευκωσία σήμερα για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στη Λευκωσία βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου και την τριμερή Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, η πρώτη σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Στην τριμερή θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού, υδάτινων πόρων και ευρύτερα του οικονομικού τομέα. Στο τέλος της συνάντησης θα εκδοθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας «η οποία θα αναφέρει πολύ συγκεκριμένα πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία των τριών χωρών μέχρι και την επόμενη τριμερή που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα έξι μηνών».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου, συνεχίστηκε με διμερή συνάντηση Κύπρου- Ισραήλ, στη συνέχεια συνάντηση των τριών ηγετών και στο τέλος, τριμερή Διάσκεψη.

Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις