Αλέξης Τσίπρας: Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα, αλλά δε θα ρωτήσουμε για να δώσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη από την ακριτική Νίσυρο. Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε δέσμη μέτρων και δράσεων που αφορούν όλα τα νησιά της χώρας.

Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία, σημείωσε και ζήτησε να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα νησιά της πρώτης γραμμής σηκώνουν τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε μια ελάχιστη ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης. «Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους παρέχοντας ένα μικρό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τα νησιά της αποκαλούμενης πρώτης γραμμής, από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο, εξαιρούνται από την αύξηση του ΦΠΑ καθώς φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής. Τα νησιά διαθέτουν εξαιρετικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης, είπε για να τονίσει ότι η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άρθρο του ελληνικού Συντάγματος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για επανασχεδιασμό του δικτύου ακτοπλοΐας, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών μας, αναφέροντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε θέματα ποιότητας και ελέγχου της ακτοπλοΐας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ακόμη ότι έως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί ιατρικές μονάδες στα νησιά, με οικογενειακούς γιατρούς, που θα επιλεγούν με κριτήρια εντοπιότητας. «Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία. Θέλουμε όλοι οι νησιώτες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο πρωθυπουργός.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις