Αλλαγή του καιρού από σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αλλάζει και πάλι από σήμερα το σκηνικό του καιρού με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνοδεύονται από σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασία και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28. και στην Κρήτη από 19 έως 26.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους κυρίως στα βόρεια, όπου τις απογευματινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικού όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ισχυροί στα 5 μποφόρ, και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν με και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς στα 4 μποφόρ, και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις