Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία με σκοπό την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Οι τέσσερις υποψήφιοι που διεκδικούν τα ηνία του κόμματος είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας διεξάγεται με φόντο τη φιλολογία περί επαφών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα, που προκάλεσε θύελλα στο κόμμα. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε τα χαρτιά του μέσω συνεργατών του διευκρινίζοντας ότι η επικοινωνία ήταν μία και πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το χρέος σου».  Οι πληροφορίες για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δυο ανδρών πυροδότησαν εκ νέου συζητήσεις για υπόγειες διαδρομές που συνδέονται και με άλλα σενάρια για πιθανή συγκυβέρνηση των δυο κομμάτων.

Αναφορικά με την αυριανή διαδικασία, η Συγγρού εξέδωσε χρηστικές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ψηφίζοντας για τον νέο πρόεδρο του κόμματος:

– Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

– Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

– Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

– Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

– Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).

– Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

– Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις