Αντί για έκτακτη ανάγκη, άτακτη φυγή: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναβάλλει τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τη θεομηνία στην Αρκαδία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016

«Αντί για έκτακτη ανάγκη, άτακτη φυγή: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναβάλλει τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τη θεομηνία στην Αρκαδία»

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης προς ανακούφιση των πληγεισών περιοχών της Αρκαδίας από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια προς τον σκοπό αυτό και επιπλέον ανέβαλε τη συζήτηση στη Βουλή.

Αύριο, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, θα ενημέρωνε την Ολομέλεια της Βουλής σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να ορισθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές της Αρκαδίας. Επίσης, θα υπήρχε ενημέρωση σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ, καθώς και με την έκτακτη ενίσχυση των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Βόρειας Κυνουρίας από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από την επικοινωνία του με τους Δημάρχους, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει πληροφορηθεί ότι χρήματα έχουν δοθεί μόνο στο Δήμο Τρίπολης, ενώ οι Δήμοι Μεγαλόπολης και Βόρειας Κυνουρίας, παρά το σχετικό αίτημά τους, δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Μπαλάφα στην Αρκαδία, ο Υφυπουργός ανέλαβε τη δέσμευση να κηρυχθούν άμεσα οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η δέσμευση αυτή ήρθε ως απάντηση στο αίτημα της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κας Φώφης Γεννηματά, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από τους Βουλευτές κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Γ.Μανιάτη και τον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Κορασίδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν αμέσως τις περιοχές και συνομίλησαν με κατοίκους, επαγγελματίες και αγρότες.

Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει γίνει κανένα βήμα από την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Για το λόγο αυτό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), όπως είχε δεσμευθεί, κατέθεσε προ ημερών ξανά το αίτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων, ώστε να ενσωματωθούν σε αυτή.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα καταθέσει ξανά την επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ελπίζοντας πως θα συζητηθεί πριν γίνει ανεπίκαιρη και πριν η έκτακτη ανάγκη μετατραπεί σε μόνιμη βλάβη για τους κατοίκους, επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής. Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης αν θα επιλέξει για άλλη μια φορά την άτακτη φυγή από τα προβλήματα.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιατρός Ακτινολόγος

Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις