Απάντηση της Κομισιόν για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μεγαλόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση εξέδωσε ο Επίτροπος κ. Hogan στις 12 Αυγούστου στην Γραπτή Ερώτηση που είχε καταθέσει στην Ευρωβουλή στις 29 Ιουνίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής, Νότης Μαριάς, με την οποία ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την αποζημίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των λοιπών κατοίκων της Αρκαδίας για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των πλημμυρών όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές της περιοχής στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Hogan παρέπεμψε πρωτίστως στα «εθνικά καθεστώτα ενισχύσεων για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές, έκτακτα γεγονότα ή δυσμενή κλιματικά φαινόμενα που μπορούν να εξομοιωθούν με φυσικές καταστροφές», καθώς και σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που συγχρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Σχετικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. (ΤΑΕΕ) και τη δυνατότητά του να συμβάλλει στην αποκατάσταση των βασικών δημόσιων υποδομών όπως ζητούσε ο Νότης Μαριάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντάει ότι προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΤΑΕΕ «οι συνολικές άμεσες ζημίες που προκλήθηκαν από την καταστροφή πρέπει να υπερβαίνουν το 0,6 % του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος» ενώ οι «αρμόδιες αρχές πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ενίσχυση από το ΤΑΕΕ εντός 12 εβδομάδων από την πρώτη επέλευση ζημίας».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις