Απάντηση του Προέδρου Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης Γιώργου Θεοδωρακόπουλου για δημοσιεύματα ανώνυμων blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πρόσφατο δημοσίευμα, ανώνυμου blog, το οποίο κατά συρροή εδώ και ενάμιση χρόνο με έχει στοχοποιήσει εξυβρίζοντας με, αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση της πάγιας προκαταβολής που λαμβάνω ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.
Για λόγους ευθιξίας και ηθικής τάξης, έχω να πω τα εξής:
Η πάγια προκαταβολή δίδεται σε όλους τους Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν έκτακτες δαπάνες για μικροεπεμβάσεις και βλάβες της περιοχής ευθύνης τους, κατά την δική τους κρίση σε πολύ περιορισμένο αριθμό καθώς το ποσό ανέρχεται στις 2439,02 πλέον του ΦΠΑ ετησίως.
Ο Καλλικρατικός νόμος, δίνει το δικαίωμα να επιλέγονται ποιες έκτακτες επιδιορθώσεις θα γίνουν χωρίς την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Τα παραστατικά κατατίθενται στην οικονομική επιτροπή για έγκριση η οποία στην δική μου περίπτωση τα ενέκρινε ομόφωνα.
Η συγκεκριμένη συνειδητή επιλογή ώστε να χρησιμοποιηθεί η πάγια προκαταβολή, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, δικαιώθηκε από το επιτυχές αποτέλεσμα και την προσέλευση κόσμου από όλη την Πελοπόννησο.
Τέλος, είμαι στην διάθεση όλων των Δημοτών της Τρίπολης, που θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις μικροεπεμβάσεις στην Δημοτική Κοινότητα καθώς και για τον έλεγχο των σχετικών παραστατικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΓ: Ο αριθμός της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής όπου εγκρίνει ομόφωνα τις δαπάνες που έγιναν από την πάγια προκαταβολή του Προέδρου της Δ.Κ. Τρίπολης είναι η 952/2015 και με ΑΔΑ: ΩΘΓΔΩΗΡ-605

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις