Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση για την πλήρη λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Τουλάχιστον δύο χρόνια αναμονής ακόμη για την έναρξη των διαδικασιών»

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), σχετικά με τον προγραμματισμό που υπάρχει για την πλήρη λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη και για την τροφοδότηση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της περιοχής με φθηνή ενέργεια, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκουρλέτης τοποθετεί χρονικά την έναρξη των σχετικών διαδικασιών το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε την ερώτηση σε συνέχεια της σχετικής επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην 5η Μονάδα Φυσικού Αερίου προ μηνός, μαζί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά. Επισημαίνεται πως η Μονάδα (πλήρους ισχύος 810 MW) βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία με τη μισή ισχύ εδώ και ένα χρόνο. Ο κ.Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει ξανά σχετική ερώτηση το 2010, στον τότε αρμόδιο Υπουργό κ.Μανιάτη, τονίζοντας και τότε την ανάγκη ενίσχυσης της ηλεκτροδότησης των περιοχών της Αρκαδίας, η οποία παρουσιάζει προβλήματα ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και την οικονομική, περιβαλλοντική και αναπτυξιακή σημασία του έργου.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με την απάντηση του κ.Σκουρλέτη, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης θα πρέπει να περιμένουν άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον, για να ξεκινήσει από τη ΔΕΠΑ η σύνταξη τεχνοοικονομικών μελετών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι απαραίτητοι πόροι από το ΕΣΠΑ (2014-2020) και δανειακά κεφάλαια από επενδυτικές τράπεζες. Παράλληλα, θα ενημερώσουμε την Περιφέρεια για τα θέματα που έθεσε το Υπουργείο.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιατρός Ακτινολόγος

Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις