Αστέρας Τρίπολης: Η παρουσίαση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αναλυτικα οι δηλωσεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑ

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Το ήθος και την εργατικότητα που τον διέκρινε τόσο στην ποδοσφαιρική όσο και στην προπονητική του καριέρα τα γνωρίζουμε όλοι. Εγώ εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ήταν ο μόνος προπονητής στον οποίο απευθύνθηκε η διοίκηση μετά την απομάκρυνση του κύριου Χάβου. Είναι χαρά μας που είναι κοντά μας και πιστεύουμε ότι οι στόχοι μας ταυτίζονται.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ πιστεύει σε νέους και φιλόδοξους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία, έχει αρχίσει την προπονητική του καριέρα εδώ και λίγα χρόνια, ο στόχος του είναι ψηλά, όπως και του ΑΣΤΕΡΑ. Γι’ αυτούς τους λόγους τον επιλέξαμε. 

Θέλουμε να δουλεύουμε με Έλληνες προπονητές, προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο με Έλληνες προπονητές αλλά και με Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αν και είναι η πρώτη χρόνια που στην ενδεκάδα του ΑΣΤΕΡΑ παρουσιάζονται πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο στόχος από την αρχή ήταν αυτός. Βασικός μας στόχος είναι επίσης να αναδειχθούν ποδοσφαιριστές και από την ακαδημία του ΑΣΤΕΡΑ και πιστεύουμε σύντομα να το δούμε και αυτό στην πράξη».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχική τοποθέτηση: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που ήμουν η επιλογή των συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μεγαλώσει όχι μόνο τον Αστέρα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα αυτά τα επιτεύγματα που έχουν. Ταυτόχρονα είναι και μια τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς οι προσδοκίες ενός προπονητή μπορούν να ανταποκριθούν μέσα από ελάχιστες ομάδες και σαφέστατα ο Αστέρας είναι μια από αυτές. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν με την καθημερινή δουλειά εγώ, οι συνεργάτες μου και οι ποδοσφαιριστές να σταθούμε αντάξιοι αυτών των προσδοκιών και των απαιτήσεων και στόχων της ομάδας. Διαδέχομαι έναν αντάξιο προπονητή οπότε είμαι και σε αυτό πολύ τυχερός. Η ομάδα είναι δουλεμένη σε όλα τα επίπεδα και ευελπιστούμε μέρα με τη μέρα να κερδίζουμε χρόνο για τη φιλοσοφία που έχουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, ώστε να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό να φέρουμε τον Αστέρα εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι».

Για τη φιλοσοφία του και το ρόστερ: «Καταρχήν πριν ζητήσεις οτιδήποτε πρέπει να δεις τι έχεις στα χέρια σου διότι είναι διαφορετική η εικόνα που έχεις για έναν ποδοσφαιριστή από έξω σε σχέση με το μέσα. Οπότε σήμερα κάναμε την πρώτη προπόνηση με τα παιδιά, πρώτη προπόνηση γνωριμίας σε κάποια τακτικά ζητούμενα δικά μου, το απόγευμα έχουμε ακόμη μία, και χρειάζεται αρκετό διάστημα για να καταλάβεις ακριβώς τι μπορεί να σου προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής. Τώρα υπάρχει το εξής, στο ποδόσφαιρο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του και δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι η φιλοσοφία του. Άλλος προπονητής, όπως ας πούμε ο «Τράι» τον οποίο αναφέρω γιατί είναι πολύ φίλος μου, θέλει να κατεβάζει το αμυντικό χαφ να παίζει ανάμεσα στα στόπερ για να έχει τριάδα πίσω, άρα αναπόφευκτα θα ανεβάσει τα μπακ. Αυτό τι σημαίνει; Πως θέλεις να έχεις μπακ που να παίζουν ψηλά και εξτρέμ που να παίζουν μέσα. Άλλοι προπονητές θέλουν το εξάρι τους ή το οχτάρι να πλαισιώνει το δεκάρι, άρα θέλεις διαφορετικού είδους μπακ. Θέλω να πω για να μη σας κουράζω με τακτικά ζητούμενα, ότι όλα έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του κάθε προπονητή. Εγώ θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό οι ποδοσφαιριστές να κατανοήσουν τη φιλοσοφία μου, αυτή που επιθυμώ μαζί με τους συνεργάτες μου, και από ‘κει και πέρα έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο να δούμε αν μας λείπει κάτι γιατί το ρόστερ σε κάποιες θέσεις είναι υπέρ το δέον πλούσιο. Είναι πολυτέλεια για έναν προπονητή, ειδικά σε κάποιες θέσεις το να διαλέξεις ανάμεσα σ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Είναι ευλογία και έχουμε χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο. Αλλά αυτή τη στιγμή με τους παίκτες που έχουμε νομίζω ότι θα βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για ενδεχόμενες προσθήκες σε μελλοντική μεταγραφική περίοδο και για το ψυχολογικό κομμάτι: «Πρέπει να δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι τον Ιανουάριο, άρα πρέπει να γίνει αξιολόγηση στο ρόστερ που ήδη έχουμε και στους παίκτες που ήδη έχουμε. Για την ψυχολογία που λέτε, επειδή γίνεται συχνά λόγος, εγώ είμαι λάτρης του ότι η ψυχολογία έρχεται μέσα από τη σκληρή δουλειά, δεν είναι ότι περνάμε καλά στα αποδυτήρια. Δουλεύουμε, όση μεγάλη επίγνωση έχει ο ποδοσφαιριστής για το τι πρέπει να κάνει και για ποιο λόγο, τόσο αισθάνεται πως βελτιώνεται και ανεβαίνει η ψυχολογία του. Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες όλα αυτά τα κομμάτια ένα-ένα να τα δέσουμε».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια: «Να σας είμαι ειλικρινής πιο πολύ ασχοληθήκαμε σήμερα στην πρωινή προπόνηση με το τι ήθελα στα τακτικά ζητούμενα και έχουμε όλο το χρόνο και στο ξενοδοχείο για να μιλήσουμε».

Για την ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση: «Να σας πω ειλικρινά, η ταύτιση των απόψεων έχει να κάνει με το ότι είναι τεράστια προπονητική ευκαιρία για μένα και το συνεργάτη μου το Στέλιο Βενετίδη. Ξέρουμε πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθαμε, ξέρουμε ότι ανεβαίνουμε επίπεδο, έχουμε επίγνωση και ξέρουμε ότι είναι οι συνθήκες οι καταλληλότερες για να δείξει ένας προπονητής αυτά που θέλει να επιδείξει. Ο στόχος είναι αυτός και όχι τα όνειρα, γιατί τα όνειρα είναι πιο μακρινά και είναι πιο εύκολα. Οι στόχοι είναι καθημερινοί, οπότε ο συγκεκριμένος στόχος είναι το απόγευμα να γίνει καλύτερη προπόνηση από το πρωί, με εμένα πρώτο. Αύριο η προπόνηση πρέπει να είναι καλύτερη από την απογευματινή και την Κυριακή να είμαστε σαφέστατα καλύτεροι και μετά την επομένη Κυριακή ακόμη καλύτεροι και κάθε προπόνηση και μέρα να κυλά με αυτό το σκεπτικό… Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να χτίζεις μέρα-μέρα, βήμα-βήμα, ειδικά στη δουλειά του προπονητή που απ’ ότι φαίνεται δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει να κοιτάς τι θα κερδίζεις από την κάθε μέρα, να ζεις, να σχεδιάζεις σαν να είσαι στην ομάδα για τα επόμενα είκοσι χρόνια και να ζεις την προπόνηση σαν να είναι η τελευταία μέρα σου της προπόνησης. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Για την καριέρα του και τη μετάβαση του στην προπονητική: «Υπάρχουν δύο δεδομένα τα οποία φαίνονται διαφορετικά, αλλά δεν είναι. Η UEFA λέει ότι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή ενός προπονητή είναι ότι πρέπει να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο γιατί μπορείς να κατανοήσεις και να εμπνεύσεις τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει και το άλλο που σου λέει ότι όσο πιο γρήγορα σκοτώσεις τον ποδοσφαιριστή μέσα σου, τόσο πιο γρήγορα θα γίνεις καλύτερος προπονητής. Χωρίς να το προσπαθήσω ιδιαίτερα, χωρίς να είναι επίκτητο, πολύ γρήγορα «πέθανε» ο ποδοσφαιριστής μέσα μου, ταυτόχρονα όμως είναι αυτονόητο ότι όλη αυτή η εμπειρία που κουβαλάμε μαζί με το Στέλιο και ποδοσφαιρικά και προπονητικά -εγώ αυτά τα πέντε χρόνια και ο Στέλιος τα τέσσερα- μας δίνουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τον ποδοσφαιριστή και ο ποδοσφαιριστής σαφέστατα εμάς έτσι ώστε να κοιτάζει ψηλά. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να τους δώσει αυτήν την ώθηση».

Για τους στόχους που υπάρχουν στον ΑΣΤΕΡΑ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Θα παίξουμε με το στόχο που αρμόζει στον Αστέρα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι ο Αστέρας κατέβηκε σε κάποιο παιχνίδι με στόχο να καταστρέψει ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα οι απατήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου σου λένε ότι υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να πρεσάρεις ψηλά και υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να μάθεις να υποφέρεις. Αυτό είναι μια μαγική φράση που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί «γνωρίζω να υποφέρω», άρα θα υπάρχουν στιγμές που θα προσπαθήσουμε να πρεσάρουμε ψηλά και άλλες που θα προσπαθήσουμε να γνωρίζουμε να υποφέρουμε και άλλες φόρες που θα έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας και θα προσπαθούμε να επιβληθούμε στον αντίπαλο. Αυτά είναι τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ακόμα και στον αγώνα με τον Πανιώνιο που έτυχε να το παρακολουθήσω live, ανεξάρτητα από την εικόνα, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, αυτό θα συμβεί μια δυο φόρες το χρόνο, που όλη η ομάδα δεν πάει. Δεν ήταν κάποιο τακτικό ζητούμενο ή ότι κλείστηκε πίσω. Αυτό συμβαίνει στη διάρκεια του πρωταθλήματος μια δυο φόρες, εμείς ελπίζουμε ότι αυτό στον Πανιώνιο ήταν η μια και μοναδική και τελείωσε».

Για το Έλληνας ή ξένος προπονητής: «Το ξένος προπονητής για μένα είναι, τι ακριβώς ξένο προπονητή επιλέγει μια ομάδα, οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Από ποιο ράφι θες να πάρεις ξένο προπονητή. Ξένο μόνο για να λέμε ότι είναι ξένος; Για μένα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες προπονητές. Έχουμε μια ιδιαίτερη νοοτροπία σε αυτή τη χώρα, μια ιδιαίτερη κουλτούρα και στο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα, οπότε αρχίζει με ένα προβάδισμα για μένα ο Έλληνας προπονητής. Θεωρώ ότι ακόμα και πολύ μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα αν είχαν εμπιστευτεί κάποιον Έλληνα προπονητή».

Πηγή: asterastripolis.gr

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις