Αστέρας Τρίπολης: «Συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά»

Δεν υπάρχουν σχόλια
Ο προπονητής του ΑΣΤΕΡΑ Στάικος Βεργέτης και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ταξιάρχης Φούντας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Sparta στην Πράγα.

Οι δηλώσεις τους:

Αν είναι το κρισιμότερο Ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα: «Δεν το βλέπουμε σαν συνολική παρουσία της ομάδας, αλλά σαν υποχρέωση της φετινής σεζόν. Είναι πολύ κρίσιμο γιατί μόνο με θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να βλέπουμε τη συνέχεια και να διεκδικούμε τις όποιες ελπίδες μπορούμε να έχουμε».

Θα κυνηγήσει ο Αστέρας εκτός από τη νίκη και την ισοπαλία: «Η ομάδα είναι υποχρεωμένη στο γήπεδο, όταν δεν έχει την μπάλα να αμυνθεί σωστά και οργανωμένα και όταν έχει την μπάλα να κοιτάξει πώς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Αυτή είναι η βασική μέριμνα προπονητών και παικτών την ώρα του αγώνα. Όταν ένα παιχνίδι λήγει ισοπαλία μετά μπορείς να πεις ποιος αντίπαλος άξιζε τη νίκη. Να έχουμε αμυντική οργάνωση για να κρατήσει η ομάδα το μηδέν στην εστία της και πώς θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα της δοθούν στην επίθεση».

Αν είναι έτοιμος ο Αστέρας για το γρήγορο ρυθμό της Σπάρτα: «Όταν παίξαμε τον πρώτο αγώνα είχαμε λιγότερα παιχνίδια στα πόδια μας, ενώ τώρα έχοντας παίξει περισσότερα παιχνίδια και έχοντας μαζί μας ένα ρόστερ κατά 99% διαθέσιμο είμαστε πιο έτοιμοι από άποψη ρυθμού. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το ρυθμό των συνεχόμενων αγώνων που έχουμε παίξει και να το καταθέσουμε σε αυτόν τον αγώνα».

Για το ότι η Σπάρτα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σας δημιουργεί κάποια ανησυχία: «Δεν πρέπει να μας δημιουργεί, με την έννοια ότι κάθε παιχνίδι που ξεκινάει γράφει τη δική του ιστορία. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η συγκέντρωση των παικτών στα καθήκοντα, ανάλογα τις απαιτήσεις θέσεων που καλούνται να καλύψουν».

Για το ότι ο Αστέρας θέλει τη νίκη, θα βγει στο γήπεδο πιο επιθετικά: «Πάνω από όλα πρέπει να εστιάσουμε στο ίδιο το παιχνίδι. Δηλαδή, η αναγκαιότητα του αποτελέσματος μπορεί να είναι μία παγίδα που θα μας κοροϊδέψει. Αν πούμε ότι θέλουμε τη νίκη και βγούμε μπροστά και την κυνηγήσουμε σαν τρελοί απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Σπάρτα, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουμε. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας, ανάλογα σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκεται η μπάλα να κάνουμε πολύ καλή αμυντική οργάνωση και μετά να προσπαθήσουμε να την διεκδικήσουμε».

Η παράδοσή παίζει ρόλο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών; «Δεν παίζει ρόλο η παράδοση στο μυαλό των παικτών. Όταν αρχίζει το παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά το παρελθόν. Εκτός αν υπάρχουν διπλοί αγώνες, τότε μπορεί να σκέφτεται τι έγινε στο προηγούμενο αγώνα».

Οι δύο απουσίες από την Σπάρτα γέρνουν την πλάστιγγα προς την πλευρά του Αστέρα; «Θεωρώ ότι έχει ικανότατους παίκτες για να τους αναπληρώσει η Σπάρτα, ίσως και καλύτερα. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στο ρόστερ της Σπάρτα για να καλύψουν τα δύο κενά πολύ καλά».

Περιμένουμε κάποια αλλαγή στο σύστημα του Αστέρα; «Πιθανότατα θα είναι ο ίδιος σχηματισμός, γιατί σε αυτόν τον σχηματισμό έχουμε βασιστεί από την αρχή της χρονιάς και η ομάδα έχει αποκτήσει μία ομοιογένεια. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις ακόμα, που δεν έχουν τελεσιδικήσει μέσα μας, αλλά πιθανότατα θα πάμε με τον ίδιο σχηματισμό».

Μήπως λείπει κάτι από την Σπάρτα, γιατί μέχρι σήμερα έχει μόνο μία νίκη στον όμιλο: «Η Σπάρτα είναι μία πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει σε όλους τους Ευρωπαικούς αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Το ότι έχει μόνο μία νίκη, τη στιγμή που έχει σταθεί πολύ καλά αγωνιστικά, ίσως να θέλει και λίγο τύχη. Αύριο θα κυνηγήσει τη νίκη, για να εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση της, ανεπηρέαστα πόσες νίκες έχει στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για την ιστορική σημασία του παιχνιδιού: «Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μένουμε στα αγωνιστικά θέματα και να ασχολούμαστε με την ρεαλιστικότητα της κατάστασης. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι που έρχεται και να κτίσουμε ένα αγωνιστικό και πώς θα πορευτούμε πάνω σε αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα, αν πηγαίνει θετικά ή αρνητικά στην εξέλιξη του παιχνιδιού».

Σε τι κατάσταση είναι οι Goian, Kosicky; «Ο Goian είναι σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, με την έννοια ότι προπονείται δύο εβδομάδες με την ομάδα. Ο Kosicky είναι στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν θα έχει πρόβλημα ο Θεοδωρόπουλος».

Θα επηρεάσει η χαμηλή θερμοκρασία της Πράγας; «Ισχύει σε ένα βαθμό, αλλά και εμείς ζούμε σε μία κρύα πόλη. Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν θα επηρεαστούν τα παιδιά από τις χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί και το δικό μας κλίμα είναι παρεμφερές».

Φούντας: «Θα δώσουμε το 1000% για να τα καταφέρουμε»

Για τον αγώνα: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα να κερδίσουμε. Να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Να μας βοηθήσει και η τύχη για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι».

Για το ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Αστέρας εκτός έδρας στην Ευρώπη: «Έχουμε ψυχολογία στο φουλ. Δεν μας αγχώνει αυτό το στοιχειο σαν ομάδα. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου. Θα δώσουμε το 1000% για να τα καταφέρουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τις σκέψεις κάνετε με τα παιδιά και αν υπάρχει στο μυαλό των παικτών η παράδοση: «Με τα παιδιά λέμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Συμφωνώ με τον κόουτς για το θέμα της παράδοσης. Είδαμε ότι στον πρώτο αγώνα ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πώς όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Αν έχετε δει την Πράγα και πώς σας φαίνεται η αντίπαλη ομάδα: «Δεν προλάβαμε να δούμε την Πράγα λόγω του ταξιδιού. Η Σπάρτα είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους μας, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να τα καταφέρουμε».

Πηγή: asterastripolis.gr

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις