Αύξηση των τελών κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε αναζήτηση των ισοδύναμων του ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Ένα από τα ισοδύναμα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμόσει τον ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, αναμένεται να καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.

Προς το παρόν, πάντως, τονίζεται στο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση θα αναστείλει για μερικές εβδομάδες ακόμα την εφαρμογή του ΦΠΑ με νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ετοιμάζεται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις