Βασίλης Λεβέντης: «Δημόσιος κίνδυνος όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει. «Είναι δημόσιος κίνδυνος» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα» τόνισε.

Ο κ. Λεβέντης πρότεινε να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις. Χαρακτηριστικά είπε ότι όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και είναι συνταξιούχοι, αλλά έχουν χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και το έκτακτο επίδομα και σημείωσε πως έτσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και η αντίδραση «στη Βουλή, από κάτω, ήταν να με μουτζώνουν». Ζήτησε να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις