Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά: «Ευοδώνονται οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις μας από το 2010 – ελπίζουμε η υλοποίηση να ξεκινήσει άμεσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

O Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ένταξη στο Πρόγραμμα της Π.Ε. Αρκαδίας του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά», ύψους 500.000 ευρώ:

«Καλωσορίζουμε την απόφαση του Π.Σ. Πελοποννήσου, το οποίο αποδέχεται το ποσό ύψους 250.259,25 ευρώ από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το ποσό αυτό εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε., το οποίο μάλιστα έφτανε στο ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων που υλοποιούσε και εγκρίθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες και επίμονες παρεμβάσεις μου. Υπενθυμίζεται πως στις 16 Ιουλίου 2010, είχα αποστείλει επιστολή προς τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ.Αρ.Ζερβό, με το αίτημα να αναλάβει η Επιχείρηση τη χρηματοδότηση της μελέτης του έργου. Το αίτημα μου έγινε σύντομα δεκτό από τη ΔΕΗ και ακολούθησαν περαιτέρω ενημερωτικές επαφές και παρεμβάσεις, όπως είναι η επιστολή μου στις 22 Οκτωβρίου του 2012 προς τον τότε Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γ. Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Β. Γιαννακούρα. Δυστυχώς, η γραφειοκρατία οδήγησε το έργο να προκηρυχθεί μετά από 3 χρόνια από την τελική απόφαση της Δ.Ε.Η Α.Ε. με αριθμό 184/13.12.2013. Ελπίζω το έργο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Λάδωνα και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.»

 

Ακολουθεί η επιστολή του Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Αρθούρο Ζερβό

Αθήνα, 16.07.2010

 

Προς: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ,

κ. Αρθούρο Ζερβό

 

Kύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σχετικά με την προσπάθεια  που γίνεται και τις πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει με στόχο την Ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Λάδωνα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Στις 8 Μαρτίου 2010, μετά από πρόσκλησή μου, επισκέφθηκε την περιοχή της Λίμνης  του Λάδωνα και το στο φράγμα της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Κώστα Καρτάλη. Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο Τροπαίων, παρουσία πολλών εκπροσώπων πολιτικών και θεσμικών φορέων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι δράσεις και οι  πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη της περιοχής. (Κατόπιν, συντάχθηκε από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ένα σχετικό πόρισμα με τίτλο «Ένα σχέδιο για την περιοχή της Λίμνης Λάδωνα» το οποίο και σας επισυνάπτω).

Η περιοχή της Λίμνης Λάδωνα, είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν με τον κατάλληλο σχεδιασμό να συντελέσουν στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξή της Αρκαδίας.

ποτελεί το πιο παραμελημένο και υπανάπτυκτο τμήμα της Γορτυνίας. Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από όλους τους παρισταμένους, για αυτό άλλωστε, σε σύντομο χρονικό διάστημα συντάχθηκε από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής ένα πόρισμα με τίτλο «Ένα σχέδιο για την περιοχή της Λίμνης Λάδωνα», το οποίο πολύ σύντομα, πρόκειται να παρουσιαστεί και επισήμως.

Αυτό αποτέλεσε και ένα από τα σημεία παρέμβασής μου στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, που έγινε στις 10.06.2010 στην Τρίπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου και κατά την οποία απέσπασα την θετική ανταπόκριση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, στο κάλεσμα να στηρίξει την προσπάθεια χρηματοδότησης των μελετών που θα διεξαχθούν.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών που έχω αναλάβει, συναντήθηκα στις 05.07.2010 με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη. Συμφωνήσαμεπως το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής  είναι η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης του Παραλαδώνιου Συνδέσμου Δάφνης, με τίτλο «Τουριστική Αξιοποίηση Λίμνης Λάδωνα».

Ακολούθως, με επιστολή προς τους Δημάρχους των Παραλαδώνιων Δήμων, ζήτησα ενημερωθώ, εάν έχουν εκπονηθεί μελέτες από τις υπηρεσίες για έργα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν  την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι Δήμοι Κοντοβαζαίνης και Τροπαίων , δεν έχουν εκπονήσει μελέτες. Ο Δήμος Λαγκαδίων, ως μέλος του Συνδέσμου Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Λίμνη Λάδωνα έχει συμβάλει στην εκπόνηση μελετών, δεν έχει όμως προβεί μονομερώς στην εκπόνηση κάποιας μελέτης. Πρόσφατα, ωστόσο μετά από ενέργειες του Δήμου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημόσιας Δασοπονίας η μελέτη του δρόμου «Φτεριά  –  Κυράς Γεφύρι», για την οποία έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών και αναμένεται η εξασφάλιση πιστώσεων για την εκτέλεση του έργου, κάτι για το οποί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Δασαρχείου, θα ακολουθήσει σύντομα επίσημη ενημέρωση. Ο Δήμος Κλείτορος, έχει αναλάβει το έργο «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου, Πουρνάρια –  Γεφύρι Κυράς- Μυγδαλιά». Οι προσφορές για την οριστική και τις υποστηρικτικές  μελέτες, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό,  παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή Διαγωνισμών στις 01.06.2010.  Στις 23.06.2010, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής εξετάστηκαν οι τεχνικές προσφορές των διαγωνιζομένων, αλλά οι οικονομικές προσφορές δεν ανοίχτηκαν, διότι με το υπ΄αρ. 35338/24.06.2010 έγγραφο της ΥΕΑΗ Διεύθυνσης, σταμάτησε η ένταξη των έργων και μελετών στο Πρόγραμμα Θησέας με συνέπεια να μην προχωρήσει η υλοποίηση του παραπάνω έργου λόγω μη εξασφάλισης χρηματοδότησης (αφού το έργο συνολικού ποσού 250.259,25 ευρώ θα συγχρηματοδοτείτο  και από το πρόγραμμα Θησέας).

Στις 12.07.2010 πραγματοποιήθηκε δεύτερη σύσκεψη με τον Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της ΛΘ ΕΚΠΑ, του Δασαρχείου Τροπαίων και την ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Λάδωνα. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης της μελέτης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Κλείτορος, επειδή ακριβώς βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος των προσφορών και ως έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ΔΕΗ ΑΕ θεωρείται  ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής. Για το λόγο αυτό, και μετά τη θετική ανταπόκρισή σας που είχα από την πλευρά σας, τηλεφωνικά, θα ήθελα να εξετάσετε  το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΗ ΑΕ να η μελέτη  «Βελτίωση Οδικού Δικτύου, Πουρνάρια – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά», που έχει εκπονήσει ο Δήμος Κλείτορος και βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανοίγματος προσφορών ύψους 250.259,25 ευρώ.

Περιμένω σύντομα την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Η επιστολή του Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας, Ιωάννη Γιαννόπουλο και Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ευάγγελο Γιαννακούρα

Αθήνα, 22.10.2012

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Γορτυνίας, Ιωάννη Γιαννόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ευάγγελο Γιαννακούρα

Θέμα:  Πορεία υλοποίησης του έργου «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά»

 

Αγαπητέ Γιάννη,

Το έργο «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά» είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Από το 2010 έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια το έργο αυτό από το στάδιο της εκπόνησης της μελέτης να περάσει στο επόμενο και πιο ουσιαστικό, αυτό της υλοποίησης.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις στην πορεία επιλέχθηκε το έργο να γίνει από την Περιφέρεια έτσι ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Με επιμονή και μεγάλη προσπάθεια επιλύθηκαν και αυτά, αφού τελικά, μετά από πολλές παρεμβάσεις η ΔΕΗ δέχθηκε να δώσει το ποσό  των 250.259,25 ευρώ αρχικά για τη χρηματοδότηση της μελέτης.

Ωστόσο, επειδή υπήρχαν τα προβλήματα με τη μελέτη συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη που μαζί πραγματοποιήσαμε στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό το ποσό αυτό να ενταχθεί στα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός κομματιού του δρόμου.

Είναι πραγματικά κρίμα, λοιπόν, εφόσον υπάρχει ο χρηματοδότης και το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία, αυτή της υλοποίησης, να χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Για αυτό ενημέρωσε μου σε πιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία από τη δική στου πλευρά, του Δήμου Γορτυνίας και να δούμε μαζί τι πρέπει να γίνει για να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Και η απόφαση της ΔΕΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ-184-ΔΕΗ

 

 

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις