Βεργέτης: «Κρατάω την προσπάθεια των παικτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Skoda Ξάνθη, ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον αγώνα με την Ξάνθη: «Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, είχε η Ξάνθη τις ευκαιρίες της, είχαμε εμείς τις δικές μας, δοκάρι και χαμένο πέναλτι, αλλά και ένα γκολ υπέρ μας που μας έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ για το δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλά, δυστυχώς όμως δεχτήκαμε ένα… κρύο γκολ και γίνεται η αποβολή που μας κόβει τα φτερά στο να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Παρά το γεγονός αυτό, οι παίκτες κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια και ήμασταν εμείς αυτοί, που αν και με δέκα παίκτες διεκδικήσαμε τη νίκη χάνοντας πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι η προσπάθεια των παικτών, ειδικά μετά το αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός ότι διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι την τελευταία φάση με την ευκαιρία του Παπαδόπουλου».

Οι επιλογές στην 11άδα ήταν λόγω του επόμενου αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ: «Όχι. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Δεν κοιτάμε το παιχνίδι που ακολουθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στο πρωτάθλημα για απώλειες, ώστε να κοιτάμε την Ευρώπη».

Ο Αστέρας δεν έχει την ποιότητα των ποδοσφαιριστών να παίζει από τα πλάγια όπως έκανε η Ξάνθη; «Θεωρώ ότι αποσυντονιστήκαμε σε ότι αφορά την ομάδα και την ομοιογένεια που ετοιμάζαμε από την αρχή. Μας στέρησαν σημαντικούς παίκτες κάποιοι τραυματισμοί που προέκυψαν και για αυτό η ομάδα έχασε λίγο τη συνοχή της. Δεν θα μιλήσω για ποιότητα παικτών, γιατί οι παίκτες που είναι στον Αστέρα είναι όλοι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

Ήταν η αποβολή του Tormena το καίριο σημείο του αγώνα; «Σαφώς η αποβολή ταράζει τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού. Παίζεις με έναν παίκτη μείον και δυσκολεύει τη ζωή σου. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα έβγαλε πολύ πάθος, είχε τις ευκαιρίες και διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη. Δηλαδή φάνηκε ότι η αποβολή επηρέασε τον αγώνα, αλλά δεν επηρέασε τους παίκτες που έπαιζαν όλο τον αγώνα».

 

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις