Βόρειο Παρίσι: Δύο ύποπτοι νεκροί, επτά συλλήψεις μετά από αστυνομική πολιορκία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Έληξε, μετά από σχεδόν οκτώ ώρες, επιδρομή των ειδικών δυνάμεων σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις, στη διάρκεια της μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε και αριθμός υπόπτων συνελήφθησαν: Συγκλίνουσες αναφορές μιλούν για συνολικά δύο νεκρούς υπόπτους και επτά συλλήψεις. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο «εγκέφαλος» Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Άγνωστη ακόμη η ταυτότητα νεκρών και συλληφθέντων.

Τη λήξη της επιχείρησης ανακοίνωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λεφόλ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις της εισαγγελίας, μία γυναίκα καμικάζι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Σύμφωνα με την εισαγγελία, συνελήφθησαν πέντε άτομα: Τρεις άνδρες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και άλλα δύο άτομα -ένας άνδρας και μία γυναίκα- από κοντινό σημείο. Η ταυτότητά τους δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη.
Επιπλέον, συγκλίνουσες αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ μιλούσαν για άλλον έναν νεκρό και άλλες δύο συλλήψεις. Παράλληλα, εικόνες στα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ομάδες των ειδικών δυνάμεων να μπαίνουν στον καθεδρικό του Σαν Ντενί, κοντά στο σημείο, χωρίς να δίδονται περισσότερες πληροφορίες. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν κάνουν αναφορά σε τραυματίες περίοικους. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πέντε μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως και ότι σκοτώθηκε ένας σκύλος της αστυνομίας (ένας επτάχρονος βελγικός ποιμενικός).

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις