Γιώργος Η. Παπαηλιού: Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είχαν δοθεί «δανεικά και αγύριστα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της 5.7.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας»

1) Ζ ή τ η σ ε από το μάρτυρα-διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank  να αναφερθεί στα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και ο μάρτυρας απάντησε ότι τα συγκεκριμένα δάνεια δ ε ν  είναι ενήμερα, δηλαδή δεν αποπληρώνονται (ληξιπρόθεσμα και ανεξόφλητα) από το έτος 2011 !!! Η δε   Eurobank κατήγγειλε τις δανειακές συμβάσεις των δύο κομμάτων τον Ιούλιο 2014, δηλαδή μετά τρία χρόνια !!!

2) Στην αναφορά του μάρτυρα, ότι οι δοθείσες από τα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «εξασφαλίσεις», ειδικότερα, η εκχώρηση από τη ΝΔ της απαίτησής της από την κρατική επιχορήγηση έτους 2019  και η «υποσχετική» !!! επιστολή του ΠΑΣΟΚ για καταβολή της απαίτησής του από την κρατική επιχορήγηση έτους 2011, αποτελούν «ασφαλή εγγύηση» !!!, α ν τ έ τ ε ι ν ε :

ότι η μ ε ν εκχώρηση της ΝΔ αναφέρεται σε ποσά που θα ληφθούν, αν ληφθούν, σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, 8-9 χρόνια μετά, όταν το ύψος της εκχωρούμενης απαίτησης δεν μπορεί να προβλεφθεί. Και αυτό διότι,  ούτε το εκλογικό ποσοστό του συγκεκριμένου κόμματος, από το οποίο εξαρτάται το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, μπορεί να προβλεφθεί, ούτε αν το κόμμα υπάρχει μέχρι τότε, πέραν του ότι, προηγουμένως, η ίδια απαίτηση είχε  εκχωρηθεί στην ΕΤΕ και για την ίδια απαίτηση είχε συμφωνηθεί με την ΑΤΕ  η μη εκχώρησή της !!! (πολλαπλή εκχώρηση)          

η δ ε «υποσχετική» !!! επιστολή του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται «τραπεζικό παράδοξο»  στο «πόρισμα» του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος -. Καλούδη.

3) Ε π ε σ ή μ α ν ε  ότι στο από 26.4.2013 έγγραφο της ίδιας της EUROBANK αναφέρεται ότι η Τράπεζα «δεν εμπλέκεται στην πολιτική ζωή του τόπου» !!! Και σχολίασε τη συγκεκριμένη αναφορά λέγοντας ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», αφού μάλιστα τα χορηγηθέντα δάνεια στα δύο κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού ήταν α κ ά λ υ π τ α.

Δηλαδή, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ  είχαν δοθεί «δανεικά και αγύριστα», που  βέβαια, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, πληρώνονται από τον ελληνικό λαό !!!

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις