Γιώργος Κατρούγκαλος: Δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που ξέσπασε σχετικά με το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα στη διαπραγμάτευση.

«Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα» υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος Ο κ. Κατρούγκαλος συμπλήρωσε ότι, στο κρίσιμο μέτωπο των μισθών και κυρίως του κατώτατου μισθού, το διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι η διασύνδεση με το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο η Αθήνα φιλοδοξεί να επαναφέρει σε ουσιαστική ισχύ.

Σε άλλη του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Der Standart, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω». Ο υπουργός απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί σε σχέση με την παραγωγικότητα, λέγοντας πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις