Γιώργος Σταθάκης: Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Μετά την επίτευξη της συμφωνίας στην Αθήνα, στις 22 Μαΐου θα έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία και για το χρέος, η οποία θα προσδιορίζει με σχετική σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα εφαρμοστούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος», δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Αναφέρει ότι η ΕΚΤ, παίρνοντας ως δεδομένο μια θετική απόφαση για το χρέος και την αντιμετώπιση των αγορών, που μείωσαν το επιτόκιο από 8% σε 6%, θα μπορέσει, σχετικά σύντομα, να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για τα ελληνικά ομόλογα. Προσθέτει ότι δεν χρειάζεται ακόμα να προσδιοριστεί ο χρόνος εξόδου στις αγορές, αναφέροντας ότι «πρέπει να περιμένουμε βήμα προς βήμα αυτά που επιδιώκουμε, και θα παραμείνει στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, το πότε θα θεωρήσει ότι είναι πιο κατάλληλη στιγμή να βγει στις αγορές».

Αποκρούει τις κατηγορίες περί 4ου μνημονίου, τονίζοντας ότι έχει άδικο η αντιπολίτευση. Υπογραμμίζει ότι «η συζήτηση για νέα μέτρα είναι εκτός πραγματικότητας, όπως αποδείχτηκε τελικά και για τη συζήτηση περί ενεργοποίησης του κόφτη». Στο ερώτημα πότε βλέπει εκλογές, ο κ. Σταθάκης απαντά κατηγορηματικά: «Το 2019, όπως σταθερά επαναλαμβάνω εδώ και καιρό», προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση έχει αναγκαστεί να δεχθεί ότι δύσκολα θα προκύψει πρόβλημα για την κυβέρνηση φέτος, «και προσπαθούν να στήσουν σενάρια για το 2018». «Τελικά», σχολιάζει, «θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις