ΓΣΕΕ: Απάντηση στο υπουργείο Εργασίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση απαντά η ΓΣΕΕ στο υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Η ΓΣΕΕ δεν εστίασε στο νομικό ζήτημα της μετενέργειας, όπου οι νομικοί δίνουν διάφορες ερμηνείες, αλλά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης ΕΓΣΣΕ με οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.), σε εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής την οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει».

Επίσης, η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι «δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι περιμένει από αυτή τη δια νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που οι φορείς συμφώνησαν το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ.

«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι», σχολιάζει η ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι τα χρωστούμενα στους εργαζομένους είναι πολλά, «οι οποίοι, εκτός των άλλων, βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου αναφορικά με τη συλλογική προστασία».

«Τι μας χρωστάνε; Με ένα νόμο και ένα άρθρο, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, προσθέτοντας τα εξής: «Το πρώτο σ/ν της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον ελληνικό λαό που δεν ξεπλένονται με γελοιότατους υπαινιγμούς περί πολυτελούς συνεδρίου, που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ».

Το υπουργείο Εργασίας σήμερα με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι η ΕΓΣΣΕ θα συνεχίσει να ισχύει, μέχρι τέλος Ιουνίου, διαψεύδοντας τα όσα υποστηρίχτηκαν για λήξη της μετενέργειάς της στις 31 Μαρτίου.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις