Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, Βερολίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος για να συμμετάσχει σε διάσκεψη για το μεταναστευτικό, και ειδικότερα για την εξωτερική του διάσταση και την επανεγκατάσταση, που διοργανώνεται από τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Frank-Walter Steinmeier. 

Ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συναντήσεις επίσης με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών κ. Thomas de Maizière και με τον Επικεφαλής της Καγκελαρίας και Υπουργό Ειδικών Καθηκόντων κ. Peter Altmaier, κατά τις οποίες, εκτός από τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, θα συζητηθούν και τα θέματα της ασφάλειας.

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος στο Βερολίνο ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Steinmeier για την διοργάνωση αυτής της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί πολιτικοί, οικονομικοί και διεθνείς φορείς για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες μεταναστευτικές προκλήσεις.

Δεν βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που ήμασταν έναν χρόνο πριν. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε και εκεί που πρέπει. Χρειαζόμαστε όμως ο ένας τον άλλον για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές.

Η Επιτροπή έχει προτείνει πολλά μέτρα και εργάζεται για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, οι δυνατότητες ένταξης, η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης, η πάταξη των διακινητών και η βελτίωση των επιστροφών.

Το μεταναστευτικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί παγκόσμια προσέγγιση. Η Γερμανία έχει σημαντικό ρόλο και η συνεργασία μας μαζί της είναι απαραίτητη.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται παραμονή της παρουσίασης στις Βρυξέλλες του δεύτερου πακέτου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ. Όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Η Ευρώπη εργάζεται προς μια ισχυρότερη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις