Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες σε Τουρκία και Ακτή Ελεφαντοστού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην Τουρκία και την ακτή Ελεφαντοστού ήταν μια ακόμα υπενθύμιση της διαφαινόμενης απειλής που αντιμετωπίζουμε από την τρομοκρατία. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι στρατηγικοί της εταίροι, είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις της. 

Ως Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, καταδικάζω και αποδοκιμάζω απερίφραστα αυτές τις αποτρόπαιες επιθέσεις σε αθώους πολίτες, και θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η ακλόνητη δέσμευσή μας για τον κοινό  αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι ένα ελάχιστο δείγμα της αλληλεγγύης της Ευρώπης για τα θύματα και τις οικογένειές τους. 

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας με συγκεκριμένες και συντονισμένες δράσεις, και σκοπεύουμε να τις εντείνουμε ακόμη περισσότερο. Από τα τέλη του περασμένου έτους, οι συντονισμένες προσπάθειές μας μετουσιώθηκαν σεμια συμφωνία για την ανταλλαγή των δεδομένων PNR, μια πρόταση για την οριζόντια ποινικοποίηση των πράξεων τρομοκρατίας σε ολόκληρη την Ένωση. Επίσης, υιοθετήσαμε αυστηρότερους κανόνες για τα πυροβόλα όπλα, και ένα ενδυναμωμένο νομικό πλαίσιο για την δράση της Europol κατά της τρομοκρατίας.

Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ. Το 2016, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ακόμη βελτιώνουμε την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και ενισχύουμε περαιτέρω την ασφάλεια στα κοινά εξωτερικά μας σύνορα.

Εν μέσω άλλων κρίσιμων προκλήσεων, η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας παραμένει προτεραιότητα.

Η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα, και ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε και να εξαλείψουμε αυτό το φρικτό έγκλημα, είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί από κοινού.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις