Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την ενίσχυση του γραφείου της Frontex στον Πειραιά, 26/11/15

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της FRONTEX ενέκρινε την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος γραφείου της στον Πειραιά ενσωματώνοντας το στην Περιφερειακή Task Force της ΕΕ. Η αλλαγή θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:

»Καλωσορίζω τη σημερινή σημαντική απόφαση. Η FRONTEX θα είναι σε θέση να αυξάνει σταθερά τον αριθμό των στελεχών της, που στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή προσφυγική κρίση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει την συνέχιση όλων των υπολοίπων δράσεων και επιχειρήσεων της FRONTEX στην Ελλάδα. Αυτή η ενισχυμένη δομή θα συνιστά παράλληλα μία λειτουργική πλατφόρμα συντονισμού μεταξύ όλων των Υπηρεσιών της ΕΕ στην περιοχή: EASO, Europol και Eurojust.”

Αυτή τη στιγμή, η FRONTEX έχει 325 στελέχη στα ελληνικά νησιά, εκ των οποίων οι 167 υποστηρίζουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής για όσους μετανάστες φθάνουν. Το γραφείο στον Πειραιά έχει ανθρώπινο δυναμικό  5 άτομα, αριθμός ο οποίος, υπό τη νέα δομή , θα αυξηθεί σημαντικά.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις