Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου κατά την άφιξή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Είμαστε στην αρχή της διαδικασίας σχετικά με το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης. Ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να το προστατεύσουμε. Προσωπικά, είμαι προσηλωμένος στο διάλογο αυτό και πιστεύω ότι τα αποτελέσματά του θα είναι θετικά και παραγωγικά, και θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των νεώτερων γενεών σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Είναι δύσκολο η Ευρώπη να εξελιχθεί σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα, ωστόσο μπορούμε να υιοθετήσουμε, και αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη, μια ομοσπονδιακού τύπου λειτουργία και συνεργασία στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας, των εξωτερικών υποθέσεων και της οικονομίας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων. Η Επιτροπή έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτή τη φιλοδοξία έχει η λευκή βίβλος που θα παρουσιαστεί σε λίγο από τον Πρόεδρο Juncker.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις