Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου κατά την άφιξή του στην Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε.-Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε.-Η.Π.Α. που πραγματοποιείται στη Ουάσινγκτον, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, στο τομέα της ασφάλειας, και όχι μόνο. Είμαστε ισχυροί εταίροι στην κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης και του κυβερνοεγκλήματος.

Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία και στο μέλλον, μέσα στο ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης και φιλίας, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας.

Σήμερα, στην Ουάσινγκτον, αποχαιρετούμε τους εταίρους μας με τους οποίους συνεργαστήκαμε κατά τα δυο τελευταία χρόνια και πετύχαμε σημαντικά βήματα προόδου. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας και με τη νέα αμερικανική διοίκηση.»

Ο κ. Αβραμόπουλος εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Υπουργική Σύνοδο, που φιλοξενείται από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Jeh Johnson και την Γενική Εισαγγελέα κα Loretta Lynch. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, θα έχει επίσης επαφές με το αμερικανικό Κογκρέσο για θέματα ασφάλειας και ειδικότερα για την υπερατλαντική συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις