Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντηση με πέντε Κράτη Μέλη (Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Πολωνία και Ρουμανία) σχετικά με την πρόοδο σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλήρους αμοιβαιότητας με τις ΗΠΑ στο τομέα των θεωρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση με την συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Plamen Uzunov, της Υπουργού Εσωτερικών της Ρουμανίας κα Carmen-Daniela Dan, του Υπουργού της Κροατίας κ.Vlaho Orepic, του Υφυπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας κ. Jan Dziedziczak και της Αναπληρώτριας Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κύπρου στην ΕΕ κα Ολυμπίας Νεοκλέους, για να συζητηθεί η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλήρους αμοιβαιότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο τομέα των θεωρήσεων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά την επίτευξη πλήρους αμοιβαιότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τομέα των θεωρήσεων. Η αμοιβαιότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής πολιτικής θεωρήσεων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με συντονισμένες ενέργειες, τη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, σε εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα, για την επίτευξη αυτού του στόχου το συντομότερο δυνατό, αναζητώντας, ταυτόχρονα, αμοιβαίως αποδεκτά ενδιάμεσα στάδια.

Συζητήσαμε, επίσης, σχετικά με τα βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της ΕΕ για την εκπλήρωση των κριτηρίων του προγράμματος απαλλαγής υποχρέωσης θεώρησης των ΗΠΑ (Visa Waiver Program). Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, για την εξεύρεση λύσης που θα είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον των Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών, καθώς και για τη στενή στρατηγική μας σχέση ευρύτερα.»

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις