Δήμος Τρίπολης: Ένα διαφορετικό Λούνα Παρκ ανακύκλωσης, στην Πλατεία Άρεως

Δεν υπάρχουν σχόλια

O Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργάνωσε στην Πλατεία Άρεως την Παρασκευή το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης.

Με βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά του παιχνίδια, τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν και έμαθαν για την ορθή χρήση του Μπλε Κάδου και των υλικών που δέχεται αλλά και τη σημαντικότητα της διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Τρίπολης έπαιξαν κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling και ψάρεψαν…σκουπίδια με στόχο να αγκαλιάσουν και να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους για ενεργό συμμετοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τότσης, είπε ότι «μέσα από ένα παιχνίδι, περνά το μήνυμα στα παιδάκια για την ανακύκλωση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ευχαρίστησε την ΕΕΑΑ και τον ΣΚΑΙ για την προβολή αυτής της δράσης και τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, διότι αυτό επιστρέφει σε όφελος του πολίτη. «Δεν σταματάμε εδώ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις ,για να σώσουμε το στίγμα μας ότι αν ανακυκλώνουμε σωστά, να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και παράλληλα θα υπάρχει μικρότερο κόστος για τον πολίτη.»

o Δημήτρης Κ. Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο μήνυμα του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Τρίπολης, τονίζοντας: «Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες μαζί με το Δήμο για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Η προσπάθεια που γίνεται εδώ από το Δήμο είναι πολύ σοβαρή και έχει αποτελέσματα. Αξίζει να πω πως την τελευταία χρονιά υπάρχει αύξηση των ποσοτήτων ανακύκλωσης πάνω από 20 τοις εκατό και αυτό είναι αξιοσημείωτο. Με την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή και με την ευαισθητοποίηση των πολιτών το ποσοστό θα ανέβει κι άλλο».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις