Δήμος Τρίπολης: Χωρίς υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος η διαχείριση που παρουσίασε ο Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την Τετάρτη 23/03 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικοί από Αυστρία και Αγγλία, παρουσίασαν τις προτάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής ξεκίνησε την παρουσίαση δηλώνοντας: «Το πρόβλημα στην χώρα μας είναι οι χωροθετήσεις και οι προσωρινές – οριστικές διαχειρίσεις για τους ΧΥΤΥ, το θέμα είναι τι θα κάνουμε αύριο. Η Αρκαδία είναι γεμάτη χωματερές, για τις οποίες πληρώνουμε πρόστιμα. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Απαιτείται μια σωστή προσωρινή διαχείριση και γι αυτό το κομμάτι ζήτησα την βοήθεια του κ. Scharf Walter

Ο κ. Scharf Walter, πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου IUT Group και πρόεδρος της επιτροπής ÖNORM από το Αυστριακό Ινστιτούτο Πρότυπης προδιαγραφής για τα Πρότυπα Διαχείρισης Αποβλήτων. Ανέφερε πώς η ολοκληρωμένη διαχείριση του δήμου θα περιλαμβάνει τη διαχείριση όχι μόνο των στερεών αλλά όλων των αποβλήτων ξεκαθάρισε πως το κόστος θα είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με άλλες μελέτες.
«Δεν θα υπάρχει υπόλειμμα, καθώς όλα τα υλικά είναι διαχειρίσιμα».

Το κόστος διαχείρισης θα είναι από 25 έως 40 ευρώ ανά τόνο και το κόστος κατασκευής της μονάδας θα προέλθει από ευρωπαϊκά ταμεία και δεν θα επιβαρύνουν καθόλου το Δήμο και γενικότερα το Ελληνικό κράτος.

Ακόμη, στην ημερίδα μίλησαν οι Zehaie Isaac, διευθύνων σύμβουλος, η Φάνια Βαλαβανίδη διευθύνων σύμβουλος, ο κ. Κουρνιώτης Στάθης χημικός μηχανικός – περιβαντολόγος.

Στην εκδήλωση ήταν δήμαρχοι της Πελοποννήσου όπως ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Ανδρικόπουλος καθώς δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς.

 

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις