ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Ιουλίου η ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους για τους οφειλέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι οφειλέτες μπορούν μέχρι τέλος Ιουλίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους με ευνοϊκούς όρους. Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος βάζει φρένο στους οφειλέτες της ΔΕΗ που αλλάζουν πάροχο προκειμένου να γλιτώσουν την εξόφληση απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ.

Στοιχεία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποκαλύπτουν ότι στις σχετικά προνομιούχες περιοχές της χώρας οι οφειλές είναι μεγαλύτερες από περιοχές που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Οι οφειλές στη ΔΕΗ έφτασαν τα 2 δισ 700 εκατομμύρια. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση τους θα ισχύουν 2 ακόμα μήνες: έως την 31η Ιουλίου μπορούν να εξοφληθούν χρέη στη ΔΕΗ σε 36 δόσεις, χωρίς κριτήρια και χωρίς προκαταβολή.

Σε αυτή τη ρυθμιση εντάσσονται και οφειλές που πληρώνονται με προηγούμενη ρύθμιση. Θα διατηρηθούν και μετα τον Ιούλιο οι 36 δόσεις, αλλά οχι για όλους. Οι δόσεις ανάλογα με την περίπτωση θα κυμαίνονται, ενώ θα προκαταβάλλεται και το 5% της οφειλής. Εξάλλου, σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί εντός των ημερών η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που απαγορεύει την αλλαγή προμηθευτή ρέυματος εφόσον δεν εχουν εξοφληθεί ή δεν εχουν ρυθμιστεί οι οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις