Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την υπογραφή ΕΕ-Κολομβίας για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (Visa), Βρυξέλλες 2/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σήμερα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, συμφωνία βραχείας διαμονής (90 ημέρες) και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (Visa) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κολομβίας. Πριν την υπογραφή της συμφωνίας ο επίτροπος είχε διήμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κολομβίας κ. Juan Manuel Santos Calderon. Μετά την τελετή υπογραφής, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ ευτυχής, που σήμερα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέγραψα με την Κολομβία την συμφωνία βραχείας διαμονής και απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (Visa) τόσο για τους πολίτες της ΕΕ που ταξιδεύουν στην Κολομβία όσο και τους πολίτες της Κολομβίας που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κολομβίας  κ. Juan Manuel Santos Calderon και την Υπουργό Εξωτερικών κα María Ángela Holguín για την άριστη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών που οδήγησαν στην συμφωνία αυτή.

Γνωρίζω ότι η Κολομβία ανυπομονούσε για αυτήν την ημέρα και πιστεύω ότι η συμφωνία θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, των πολιτιστικών ανταλλαγών, του τουρισμού καθώς και στις σχέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και  Κολομβιανών πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Κολομβίας σε θέματα μετανάστευσης και θα ενδυναμώσει τις ήδη ισχυρές διμερείς μας σχέσεις.»

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις