Δημήτρης Αβραμόπουλος: Πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 82,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ανακοινώθηκε η χορήγηση επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 82.6 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από τα ταμεία Μετανάστευσης και Ασφάλειας του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) χορηγούνται προς το Υπουργείο Υγείας 24,2 εκατ ευρώ για τις ανάγκες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων. Βελτιώνεται η παροχή υπηρεσιών ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ενώ παράλληλα ενισχύονται το δημόσιο σύστημα υγείας και οι δομές επιδημιολογικής παρακολούθησης.

Προς το Υπουργείο Άμυνας χορηγούνται 58.4 εκατ. ευρώ για την παροχή επείγουσας βοήθειας σε καταλύματα, εστίαση, υγειονομική περίθαλψη και μεταφορά μεταναστών και προσφύγων. Συγκεκριμένα 52.2 εκατ ευρώ μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης – AMIF προορίζονται για την ηπειρωτική χώρα και 6.2 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για τα hotspots.

Τα ποσά αυτά προστίθενται στις προηγούμενες επείγουσες χρηματοδοτήσεις που χορηγήθηκαν προς την Ελλάδα νωρίτερα τον Φεβρουάριο και αυτόν τον μήνα. Με την σημερινή χρηματοδότηση η έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα από τα ταμεία του χαρτοφυλακίου του κ. Αβραμόπουλου ανέρχεται πλέον στα 345 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός απο τα ελληνικά αιτήματα για έκτακτη χρηματοδότηση τα οποία ο Επίτροπος κ. Αβραμοπουλος εχει ζητήσει να εξετάζονται κατα προτεραιότητα, 509 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δεσμευθεί απο τα ευρωπαϊκά ταμεία για την μετανάστευση και την ασφάλεια για την Ελλάδα στο πλαίσιο του εθνικού της προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 (294,5 εκατ. ευρώ από το AMIF και 214,7 εκατ. ευρώ από ISF).

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις