Δημήτρης Παπαδημούλης: Συμφωνία πλαίσιο για το χρέος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πως «δεν έχουμε μια αόριστη γενική διατύπωση για το χρέος, αλλά μια συμφωνία πλαίσιο, έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», εκτός από τη συμφωνία για το χρέος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ολοκληρώνεται τουλάχιστον το 70% του τρίτου μνημονίου και δίνεται «ανάσα ρευστότητας» στην ελληνική οικονομία, με τη δόση των 10,3 δισ ευρώ, που θα δοθεί σε δύο στάδια.

Στο ερώτημα από πότε θα αρχίσουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στους πολίτες οι θετικές, όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις του Eurogroup για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι με βάση τις ενδείξεις μέσα στο 2016 η οικονομία θα αρχίσει να κινείται με θετικό πρόσημο και επισήμανε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, για το 2017 και το 2018, θα είναι της τάξης του 3%.

Πρόσθεσε, ότι αυτό που χρειάζεται αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, με προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας, τη στροφή στην καθημερινότητα του πολίτη και τη βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup, έκανε λόγο για «αντιπολιτευτικές μιζέριες που δεν επιτρέπουν να βλέπουμε την πραγματικότητα».

Μάλιστα, όπως είπε, ενώ ο πολιτικά «ομογάλακτος» της ΝΔ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τούσκ, χαρακτηρίζει πολύ σημαντική για την Ελλάδα την απόφαση, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΝΔ «είναι γεμάτη μηδενισμό και αντιπολιτευτική μιζέρια». Απαντώντας γενικότερα στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, ο κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έγιναν λάθη και υπήρξαν και υπερβολικές προσδοκίες, αλλά –όπως είπε– οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα και «τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα».

«Είναι πολύ νωπή η περίοδος που η ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέταγε δισεκατομμύρια από τα παράθυρα σε εξοπλισμούς, σε Ολυμπιάδες, σε σκάνδαλα τύπου Siemens, σε διορισμούς, σε απευθείας αναθέσεις» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις