Δημήτρης Παυλής: «Πραξικόπημα ενάντια στους δημάρχους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής έκανε λόγο για «πραξικόπημα ενάντια στους αιρετούς εκλεγμένους που εκφράζουν το σύνολο της Περιφέρειας.

«Σε μία κορυφαία διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να συζητηθεί η ΣΜΠΕ για τον ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, σήμερα εδώ, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, επιχειρήθηκε να γίνει πραξικόπημα, ενάντια στους αιρετούς εκλεγμένους που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου». Αυτό ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Δημήτρης Παυλής στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με άλλους δημάρχους και εκπροσώπων δήμων, που δόθηκε μετά την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταγγέλλοντας το γεγονός πως δεν τους δόθηκε ο λόγος να πουν τις απόψεις τους για την ΣΜΠΕ και τον ΠΕΣΔΑ, ώστε να τις ακούσουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

«Ο Δημήτρης Παυλής τόνισε πως οι δήμαρχοι εκπροσωπούν το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου, ανεξάρτητα αν δεν ήταν όλοι παρόντες και τόνισε πως «με διάφορους τρόπους και τερτίπια θέλουν να διαχωρίσουν τους πολίτες, ώστε να δείξουν πως υπάρχει κλίμα ψυχροπολεμικό μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Παυλής τόνισε πως ότι ακούστηκε στην αίθουσα από πλευράς, κυρίως περιφερειακής αρχής, δεν ευσταθεί και μάλιστα χαρακτήρισε πλαστή την ΣΜΠΕ, αφού δεν έχει βασιστεί στις απόψεις του ΦΟΔΣΑ και στις τροποποιήσεις που έγιναν.

Ο Δημήτρης Παυλής κατήγγειλε δημόσια την όλη διαδικασία και σημείωσε πως η όποια γνωμοδότηση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί αυτός που αποφασίζει είναι ο ΦΟΔΣΑ και τόνισε πως την πολιτική ευθύνη θα την φέρουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Κατηγόρησε επίσης την Περιφέρεια πως πέντε χρόνια δεν έχει δώσει καμία λύση στο πρόβλημα και διευκρίνισε πως τους δημάρχους τους ενδιαφέρει η προσωρινή διαχείριση, ενώ επεσήμανε πως δεν ανέχονται να θεωρεί η περιφερειακή αρχή πως είναι ανώτερη αρχή και να θεωρεί τους δημάρχους μικρά παιδιά.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις