Δημήτρης Τζανακόπουλος: Δεν είναι ίδια όλα τα μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Δεν είναι όλα τα μνημόνια ίδια» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ τόνισε ότι χωρίς ρύθμιση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα, επαναλαμβάνοντας πως εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, τα μέτρα τα οποία ζητεί το Ταμείο δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

 

«Δεν είναι ίδια τα μνημόνια 1 και 2 που οδήγησαν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ και έκρηξη της ανεργίας με τον πολιτικό συμβιβασμό που έγινε τον Ιούλιο του 2015», σημείωσε, μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ενώ τόνισε πως αν συγκρίνει κανείς τα πρώτα δύο ελληνικά προγράμματα με το τρίτο πρόγραμμα «πρόκειται για τη μέρα με τη νύχτα».

«Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσαρμογής, με μέτρα που δεν θα επιλέγαμε αν δεν βρισκόμασταν σε καθεστώς επιτροπείας», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε δε ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το ΔΝΤ επιθυμεί ρύθμιση του χρέους, αλλά και ότι η Γερμανία εκτιμά πως δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς συμμετοχή του Ταμείου, η ρύθμιση του χρέους είναι μονόδρομος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, είναι άμεσα να πραγματοποιηθεί δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στρώματα τα οποία έχουν υποστεί επιβαρύνσεις, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για μειοψηφία. Διαβεβαίωσε ότι το 2017 δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές, ενώ για το 2018 είπε ότι «μπορεί η αλλαγή στον υπολογισμό να αυξήσει για λίγο τις ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο η οριζόντια έκπτωση 15%, θα οδηγήσει -για την πλειονότητα των ασφαλισμένων- σε ίδιες ή σε κάποιες περιπτώσεις και μειωμένες εισφορές».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις