Δημήτρης Τζανακόπουλος: Σε ισχυρή διαπραγματευτική θέση η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για «ισχυρή διαπραγματευτική θέση» στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο των ξένων Μέσων, στηρίζει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα της Ελλάδας να βρει λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των εταίρων της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμιά πρόταση που θα αφήνει κενά για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Σημείωσε ότι ο στόχος είναι μια καθαρή λύση, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

«Στις 15 Ιουνίου γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε καθαρή λύση, για να πάρουμε μια συνολική συμφωνία και να δώσουμε τέλος στην αμφιβολία για συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό θα αλλάξει στο σύνολό της την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς για την επίθεση με τον τρομο-φακελο στον Λουκά Παπαδήμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική βία.

Σημείωσε δε ότι η «πολιτική κριτική δεν οπλίζει τα χέρια τρομοκρατών, ακόμα και όταν είναι σφοδρή», ενώ σημείωσε ότι η «αναπαραγωγή σχολίων υπέρ τέτοιων δράσεων, είναι δώρο στις τρομοκρατικές ομάδες».

Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει μετατραπεί σε ένα ακροδεξιό υβρίδιο και πρόσθεσε ότι είναι γελοίο να προσπαθούν να συνδέσουν με την τρομοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις