Δημοπράτηση έργου της Πλατείας Άρεως στην Τρίπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου της Α’ φάσης της Πλατείας Άρεως ύψους 615 χιλιάδων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.
Ο κ. Σμυρνιώτης σημείωσε επίσης: «Η δημοπράτηση μετά την έγκριση των όρων είχε προγραμματιστεί στις 28 Αυγούστου αλλά λόγω καλοκαιρινών διακοπών των εφημερίδων αυτή θα μετατεθεί για το Σεπτέμβριο. Ενώ όπως ανέφερε δεν κατέστη δυνατόν να συνεχιστεί το έργο με την υπάρχουσα εργολαβία παρά το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όσον αφορά τα πάρκα στο Δήμο της Τρίπολης επισήμανε πως αυτά προχωρούν κανονικά μετά την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που υπήρξαν με τη χρηματοδότηση από το ΘΗΣΕΑ, που άφησε ημιτελή έργα που είχαν ανατεθεί ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Το πράσινο φως για ένταξη έργων αναπλάσεων στο ΕΣΠΑ ήρθε στις 19 Ιουνίου και τότε προχώρησε η διαδικασία για τα πάρκα στην πλατεία Άρεως. Το υπόλοιπο ποσό για το έργο αυτό είναι 300 χιλιάδες ευρώ περίπου και περιλαμβάνει διαμόρφωση των πεζοδρομίων, φωτισμό, διαδρόμους εντός των πάρκων και χώρο στάθμευσης στην παλιά πυροσβεστική.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις