«Δυναμική παρουσία της Πελοποννήσου στην 9η Active Trip στην Πάτρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

φωτο activetrip 1φωτο activetrip 2φωτο activetrip 3Στην 9η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Active Trip, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζοντας τις δράσεις που πραγματοποιούνται στην εμβέλεια της Πελοποννήσου με πανελλήνια απήχηση. Η Activetrip έλαβε χώρα από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2016 στην Πάτρα, στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου Αγορά Αργύρη.

Την Έκθεση διοργάνωσε το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Συνδέσμου Των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Η Έκθεση πλαισιώθηκε από το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, καθώς και από πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις τάσεις της τουριστικής αγοράς, με έμφαση τις νέες και ειδικές- εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η τέλεση των εγκαινίων έγινε από τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα Απόστολο και τη Θεματική Αντιπεριφειάρχη Πελοποννήσου κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα.

Παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι περιφερειών, δημοτικών αρχών, τουριστικών φορέων, επιχειρηματίες του τουρισμού και πλήθος κόσμου ενώ ακολούθησε ημερίδα με εμπεριστατωμένες και ενδιαφέρουσες εξειδικευμένων ομιλητών με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό.

Στο θεματικό περίπτερο της Περιφέρειας έγινε ενημέρωση στο ειδικό κοινό της έκθεσης για τις δυνατότητες της Πελοποννήσου όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στον χαιρετισμό της η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις στοχευμένες  ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αποτελεσματική προβολή της τουριστικής υποδομής, των πόρων και του συνόλου του παραγωγικού και τουριστικού κεφαλαίου της, καθώς και στην ανάγκη υλοποίησης κοινών δράσεων μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών. Η Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πάγια θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Περιφερειακής αρχής ότι η Πελοπόννησος πρέπει να αποτελεί μια ενιαία χωρική και διοικητική ενότητα. Την ενώνουν και την συνδέουν όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο «ενιαίος» πολιτισμός της, η κοινή της ιστορία, η ιδιαίτερη κουλτούρα της, τα εξαιρετικά προϊόντα της και πάνω απ’ όλα οι πολίτες της.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές διακρίσεις:

– Του Γιώργου Τελώνη, προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Δυτικής Ελλάδος για την προσφορά του στον τουρισμό και τις επιχειρηματικές του προσπάθειες.

– Της Ανδριάνας Φιλοπούλου, αρχηγού του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του  ΕΕΣ Πάτρας  για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τις διακρίσεις απένειμαν ο κύριος Κατσιφάρας και η κυρία Νικολάκου αντίστοιχα.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις