Δύσκολες ώρες για τη Μαριέττα Γιαννάκου – «Έχασε» τη μητέρα της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η νεκρώσιμος ακολουθία της τελέστηκε την Τρίτη, 20/10, στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γεράκι Λακωνίας

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες μέρες η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς έχασε την πολυαγαπημένη της μητέρα, Ζωή. Η κα Γιαννάκου έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη και αδυναμία για τη γυναίκα που την έφερε στη ζωή και τη μεγάλωσε στο Γεράκι Λακωνίας, καθώς πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω της απώλειας του πατέρα της, όταν αυτή ήταν μόλις 11 ετών.

Η Ζωή Γιαννάκου ασκούσε το επάγγελμα της εκπαιδευτικού και όταν ήρθε η στιγμή η κόρη της να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας, είχε δηλώσει τα εξής: «Η μητέρα μου αποδέχθηκε πραγματικά ότι είμαι πολιτικό πρόσωπο, όταν έγινα υπουργός Παιδείας, ίσως γιατί ως εκπαιδευτικός που υπηρέτησε με αφοσίωση τη Δημόσια Παιδεία, κατάλαβε καλύτερα τη σημασία που είχε η ανάληψη αυτής της ευθύνης. Πάντα μου έλεγε: ο συμμαθητής σου ο τάδε, έγινε τακτικός καθηγητής και εσύ τα παράτησες. Ήθελε να κάνω ακαδημαϊκή καριέρα. Όταν μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και μου είπε: πας στο Υπουργείο Παιδείας, την πήρα αμέσως τηλέφωνο κι εκείνη έβαλε τα κλάματα».

Η νεκρώσιμος ακολουθία της Ζωής Γιαννάκου τελέστηκε την Τρίτη, 20/10, στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γεράκι. Μάλιστα, η οικογένεια της πρώην υπουργού απηύθυνε παράκληση αντί στεφάνων να γίνει ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις