Εθνικιστές προετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια
Καλαμάτα
Πέντε μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε» συνελήφθησαν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά.

Οι αρχές εντόπισαν το κρυσφήγετό τους στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκαν και άλλοι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τους συλληφθέντες, υπήρχε σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, τα πέντε μέλη της «Ομάδας Ε», που δηλώνουν δωδεκαθεϊστές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των δύο βομβιστικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν υπογράψει τις επιθέσεις τους, γράφοντας με σπρέι το δελφικό έψιλον που είναι το σύμβολο της οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 52χρονο από την Καλαμάτα και τέσσερις άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 34, 30, 28 και 25 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, καραμπίνες, μαχαίρια, τσεκούρι, επαγγελματικό τόξο, τίζερ και εκατοντάδες φυσίγγια. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και εξοπλισμός διαβίωσης στο βουνό.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, την Εφορία και το Δημαρχείο της Καλαμάτας, δηλαδή κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μηχανισμοί που εντοπίστηκαν στο κρυσφήγετο είναι πιο εξελιγμένοι και ισχυροί από εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν στα δύο χτυπήματα στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στο άγαλμα του Παλαιολόγου, τα οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν πρόβες για τα επόμενα χτυπήματα.

Οι πέντε φέρονται να δήλωσαν ότι θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ
Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις