Ειδική διάκριση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. (video+pics)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ενίσχυση της Πελοποννήσου στη Βαλκανική αγορά με απευθείας πτήση απο Βελιγράδι-Καλαμάτα για την καλοκαιρινή περίοδο

 

Στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας, τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, η οποία διοργανώθηκε για 31η χρονιά στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από 12 έως 15 Νοεμβρίου.

Στο 80 τ.μ περίπτερο της Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες οι οποίοι είχαν προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους hosted buyers της έκθεσης. Την  Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά υποδέχθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και κ. Ντία Τζανετέα. Φιλοξενήθηκαν επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Σφυρής, ο Δήμος Καλαμάτας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κα. Παναγιώτα Ντίντα και την κα. Άννα Καλογεροπούλου, Πρόεδρο και Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου, και ο  Δήμος Κορινθίων τον οποίο εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Χρισταρά Αθανασία. Για μια ακόμη χρονιά παρευρέθηκε ο Μεσσήνιος παρολυμπιονίκης κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε για τις δυνατότητες του προορισμού όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών σε ΑΜΕΑ.

Πέραν από την παροχή ενημέρωσης για τον προορισμό και τη διανομή πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο της Πελοποννήσου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικά ποιοτικά προϊόντα τις οποίες ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης διάσημοι σεφ από την Πελοπόννησο. Γνώρισαν παράλληλα τις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού μέσα από την παροχή κεράσματος εκ μέρους του Οινοποιείου Κορωνιώτη.

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η επιβεβαίωση απευθείας πτήσης charter από Βελιγράδι στο Διεθνές Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” μια φορά κάθε 10 ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται σημαντική με δεδομένο ότι οι Σέρβοι επισκέπτες διαχέουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα τους στο σύνολο του προορισμού μιας και επιλέγουν την περιήγηση με λεωφορεία στα μέρη που επισκέπτονται. Για το λόγο αυτό η κα. Νικολάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους των 4 Σέρβων tour operator στην ελληνική αγορά καθώς  τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου κ. Γεωργάκο Κωνσταντίνο και το μέλος  κ. Γυφτόπουλο Αντώνη, με στόχο την διοργάνωση εκδήλωσης γνωστοποίησης του προορισμού στο Βελιγράδι κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Η κα. Νικολάκου παραχώρησε συνέντευξη στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας παρουσιάζοντας τον προορισμό και ενημερώνοντας για την απευθείας πτήση με Θεσσαλονίκη της Astra Airlines. Οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου πραγματοποίησαν περισσότερα από 30 επαγγελματικά ραντεβού με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, τις επαφές των οποίων στέλνουν στο σύνολο των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον   έδειξαν για την Πελοπόννησο επιχειρηματίες τουρισμού  από το Ισραήλ και τη Βουλγαρία.

Η Διεθνής Έκθεση Philoxenia μετά απο 30 χρόνια παραμένει το κύριο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Παράλληλα με την έκθεση Philoxenia  το 2015 διοργανώθηκε η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelia και η έκθεση για την αυτοδιοίκηση Polis. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέλαβαν ειδική διάκριση για την συμμετοχή της Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.  κ. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.

 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=jUiiJY6jgZo

phil4phil1philphil2

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις