Ελλάδα: Αύξηση της φτώχειας κατά 40% μέσα σε 7 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Κατά 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι το 2015 σύμφωνα με τους επιστήμονες του «Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας» (IW).

 

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν δεν αρκεί όμως να μετρά κανείς αποκλειστικά το χαμηλό εισόδημα για να καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά προτείνουν να λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως είναι λ.χ. οι στερήσεις υλικών αγαθών καθώς επίσης και το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση και οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε έναν νέο «πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας», τον οποίο εκπόνησε το Ινστιτούτο για τα έτη 2008-2015.

«Ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα, με μια αύξηση της φτώχειας κατά 40%, ακολουθούμενης από την Ιρλανδία (28% αύξηση) και την Κύπρο 28,2%» λέει ο Κρίστοφ Σρέντερ, συντάκτης της έκθεσης, στο γερμανικό Reuters. Aυτό οφείλεται στη χρόνια ύφεση και την μεγάλη ανεργία, αλλά «φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών» τονίζει ο ερευνητής. Στην Ιταλία καταγράφεται μια αύξηση της φτώχειας κατά 11% και στην Ισπανία 18%.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις