ΕΛ.ΑΣ.: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η καλύτερη άμυνα της κοινωνίας στον «πόλεμο» των τροχαίων, είναι η ενημέρωση και η πρόληψη. Η αστυνομία, με εντατικό τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια, με μια εκστρατεία σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, που έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί σε δημοτικά, καθώς και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα.

 

Το σημαντικό είναι ότι παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από τους υπευθύνους των σχολείων και τους πολίτες γενικότερα, αφού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το σχολικό έτος 2015-2016, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ενημερώθηκαν 38.298 μαθητές, αυξάνοντας τον αριθμό τους κατά περίπου 30.000, σε σύγκριση με το 2014.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες Τροχαίας και περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, παρουσίαση της λειτουργίας εξοπλισμού των υπηρεσιών Τροχαίας και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Εκτός όμως από τα μαθήματα στα σχολεία, η Αστυνομία έχει αναπτύξει και άλλες δράσεις για την ενημέρωση των παιδιών. Συγκεκριμένα, τα έτη 2015 και 2016 πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εκθέσεων και ημερίδων οδικής ασφάλειας, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 40.000 μαθητές.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις