Ενοχλημένη η Ιαπωνία από νέα εκτόξευση πυραύλου της Β. Κορέας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, προχωρώντας στην τρίτη επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως μεταδίδει το BBC. Ο πύραυλος Scud  διένυσε απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν πέσει σε χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, προκαλώντας την αντίδραση του Τόκιο.

 

Η κίνηση αυτή της Πιονγιάνγκ αψήφησε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει κάθε πυρηνική και πυραυλική δραστηριότητα ενώ αναλυτές από τη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν πως ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 120 χιλιομέτρων και πως εξετάζεται ο ακριβής αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, υπονοώντας πως ίσως ήταν πάνω από ένας.

Ο πύραυλος φαίνεται πως εκτοξεύτηκε από την περιοχή Wonsan και είχε χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά ενώ η εκτόξευση έγινε μια μέρα αφότου μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν τη δοκιμή νέου αντιπυραυλικού συστήματος αλλά και εικόνες του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να την παρακολουθεί.

Για την εκτόξευση ενημερώθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. «Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη» ανέφερε «ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις