Εξετάζεται η αποποινικοποίηση της βλασφημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς, και κατά την εξέταση της χώρας μας από την επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων (3 – 4 Αυγούστου στη Γενεύη).

Σύμφωνα με το άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα, για το έγκλημα της «κακόβουλης βλασφημίας», με  φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις