Επίσκεψη Επίτροπου Δ. Αβραμόπουλου στην Χάγη ενόψει της επικείμενης Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

O Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε συναντήσεις σήμερα στην Χάγη με τον Υπουργό Ασφάλειας και Δικαιοσύνης κ. Ard van der Steur, και τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Klaas Dijkhoff. Κατά τις συναντήσεις του Επιτρόπου, συζητήθηκαν οι κοινές προτεραιότητες και δράσεις στον τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενόψει της επικείμενης Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επιτροπή και η επερχόμενη Προεδρία, συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση και της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το Μεταναστευτικό, η διαχείριση των συνόρων, η μετεγκατάσταση, η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Επίσης, η Ολλανδία ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικά με τις προτεραιότητες της Προεδρίας της, οι οποίες συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και οι δυο πλευρές δήλωσαν ότι προσβλέπουν σε στενή συνεργασία το επόμενο εξάμηνο.

Αύριο, ο Επίτροπος θα μεταβεί στην Αυστρία στην περιοχή Spielfeld με την Υπουργό Εσωτερικών κα Johanna Mikl-Leitner.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις