Επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στη Σλοβακία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κοινό ενδιαφέρον των δύο χωρών για την εμβάθυνση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων, τονίσθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στην Μπρατισλάβα με τον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιεί εκεί από χθες επίσημη επίσκεψη εργασίας.

«Η φιλία βασίζεται πάντα, πάνω από όλα, στην εμπιστοσύνη και αλληλοβοήθεια» επισήμανε ο σλοβάκος πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία αποτιμά ως ευκαιρία για βελτίωση της οικονομίας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση της κατάστασης.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σλοβακίας, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο Σλοβακικό Εθνικό Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λούμπος Μπλάχα.

H συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην επικείμενη σλοβακική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση των μεγάλων ευρωπαϊκών θεμάτων, στο μέλλον της Ευρώπης και στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, αλλά και στις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Κατά τις συνομιλίες, τονίστηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Σλοβακίας, ενώ συζητήθηκαν, επίσης, το προσφυγικό και οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της σλοβακικής κυβέρνησης, αρμόδιο για επενδύσεις, Πέτερ Πελεγκρίνι.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις